Frågor och svar

Vår mottagning ligger i diskreta och trevliga lokaler på Lundavägen 72 i Malmö och dit kan du komma vid avtalad tid. Vi erbjuder även behandling via videosamtal och därför kan du gå i behandling hos oss även om du bor långt bort.

Det finns inget bestämt antal gånger man måste gå hos oss. Vissa blir bättre av tre besök andra behöver femton. En vanlig beroendebehandling brukar handla om mellan sex till tolv besök. Vi bedriver inga fleråriga behandlingar.

Du kan ladda ned appen i Apple Store eller Google Play.

Appen är gratis att ladda ned och du kan kostnadsfritt använda programmet.

Programmen innehåller åtta avsnitt plus intro och avslut. Du gör klokt i att räkna en vecka per avsnitt men du gör programmen i din egen takt. Däremot får du ut maximalt av programmet om du inte hastar dig igenom det. Vi rekommenderar en vecka per avsnitt samt några ytterligare veckor att jobba vidare på avsnitten i efterhand för bästa resultat.

Om du har genomfört alla avsnitt och ändå upplever att du inte har blivit hjälpt kan det bero på att du har gjort programmet för snabbt och inte har hunnit processa varje steg ordentligt. Du kan också behöva ytterligare stöd i något av avsnitten. Då är du välkommen att kontakta oss via den anonyma frågefunktionen i appen. Om du ändå inte blir hjälpt kan du kontakta Bryta Punkt Nu’s KBT mottagning på telefonnummer 040-22 44 04. Vi erbjuder behandling på plats och via videosamtal. Kom ihåg att då kan kontakten inte längre ske anonymt, så som i appen.

Om du har fysisk alkoholabstinens så som skakningar, svettningar, frossa eller annan fysisk abstinens skall du uppsöka sjukvård. Vid akut tillstånd ring 112.