Nyhet‭ – ‬Med hjälpen i fickan blir det lättare att sluta dricka alkohol

Efter flera år inom beroendevården ville Gunny Åkesson, grundare av Bryta Punkt Nu, tillgängliggöra bra hjälp för alla. Inkluderat de som kanske inte passar in i sjukvårdens kriterier men som ändå är i behov av hjälp. Med hjälpen i fickan i form av en app i mobiltelefonen blir det lättare att sluta dricka alkohol.

Inte bara mängden styr ett problematiskt drickande

Det finns många som upplever att de dricker för mycket och inte har kontroll på sitt drickande men ändå inte är redo för att söka traditionell vård. Kanske för att de inte tycker att de dricker särskilt stora mängder eller för att söka vård känns som ett för stort steg.

Jag brukar säga att det inte har med mängden att göra utan vad det ger för konsekvenser. Upplever du att du inte har kontroll på ditt drickande, att det skapar konflikter eller familjeproblem eller att du ägnar för mycket tid åt att tänka på och planera ditt drickande? Då har du ett problem oavsett mängd, förklarar Gunny Åkesson.

Åtta-stegs program i app-form

I appen genomgår användaren ett program på åtta steg. De åtta stegen innehåller flera ämnen såsom tankar på alkohol, hur vi ska tacka nej och planering kring att sluta dricka. Programmet bygger på återfallsprevention som är den hjälp patienter ofta erbjuds inom vården och som Socialstyrelsen rekommenderar vid olika beroendetillstånd.

Gunny Åkesson, grundare och VD på Bryta Punkt Nu är auktoriserad socionom, legitimerad Hälso- & sjukvårdskurator och KBT-terapeut. Gunny arbetar inom beroendevården och har träffat många patienter med beroenden genom åren.

Med Bryta Punkt Nu’s nya app tillgängliggörs adekvat vård för alla, utan remisser eller vårdköer. Och det är precis detta jag vill göra, hjälpa ännu fler genom att bryta i ett tidigt stadium, avrundar Gunny.

Appen kan, fr o m 21/6 2021, kostnadsfritt laddas ner via App Store eller Google Play

Ladda ned kostnadsfritt redan idag